Τεχνική BOWTECH

Η τεχνική Bowtech είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για τον δέκτη ο οποίος παρατηρεί καθημερινά το σώμα του να αλλάζει και οι ενοχλήσεις να υποχωρούν. Παρότι φαίνεται απλή σαν τεχνική, η δυναμική της βρίσκεται στην ακρίβεια των κινήσεων, πάνω σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

Η τεχνική Bowtech ασχολείται με όλο το σώμα. Είναι μια τεχνική χειροθεραπείας που διεγείρει τον οργανισμό ώστε να αναλάβει δράση ο δικός του μηχανισμός αυτοθεραπείας. Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση μιας μεγάλης γκάμας ενοχλήσεων.

Η τεχνική BOWEN δεν είναι μασάζ. Οι κινήσεις δεν είναι βαθύτερες από την περιτονία των επιφανειακά προσιτών μυών και απαιτείται μόνο απαλή πίεση (ρολάρισμα).

Τρίψιμο ή παρατεταμένο άγγιγμα γύρω από μια περιοχή σώματος που δέχτηκε πρόσφατα κίνηση BOWEN μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αποτελεσματικότητά της. Γι' αυτό συστήνουμε να μεσολαβήσει ένα διάστημα 5 ημερών αν έχει προηγηθεί άλλη τεχνική πριν δοκιμάσετε το Bowtech.

Το Bowtech εIναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό καθώς επιτυγχάνει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με την μικρότερη δυνατή παρέμβαση στο σώμα και χωρίς καθόλου πόνο!

                            Μια εναλλακτική εξήγηση

Μια κίνηση Bowen ενεργοποιεί τους παρακάτω μηχανισμούς στην έκφυση, κατάφυση ή μυϊκή κοιλία.

Εκεί εντοπίζονται οι υποδοχείς των τενόντιων οργάνων Golgi, ενημερώνοντας το νευρικό σύστημα για την κατάσταση έντασης, μήκους ή διάτασης των μυοτενόντιων ιστών.

Αυτοί οι υποδοχείς διεγείρονται κατά την διάρκεια της «πρόκλησης» (κοντράρισμα) και της «κύλισης» (ρολάρισμα) στην κίνηση Bowen.

Σε περίπτωση πόνου ενός κύκλου μυϊκού σπασμού, μπορούμε να εξουδετερώσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο, αλλάζοντας την διέγερση που δέχεται το νευρικό σύστημα.

Περιτονία

Κάθε κίνηση Bowen γίνεται στο επίπεδο της επιφανειακής περιτονίας με κινητοποίηση του μυός ή του τένοντα, επηρεάζοντας τη σχέση μεταξύ περιτονίας και νεύρου.

 Η περιτονία δημιουργεί χώρο μεταξύ κάθε μυϊκής ομάδας, μεμονωμένων μυών και μεμονωμένων ινών, ως και σε μικροσκοπικό επίπεδο, επιτρέποντας μία άριστη και υγιή κίνηση των υγρών σε όλους τους μύες και τις αρθρώσεις του σώματος. Όταν το σώμα τραυματίζεται, π.χ., σπάει ένα δάκτυλο του ποδιού, οι αισθητικοί ιδιοϋποδοχείς πόνου στέλνουν ένα αντανακλαστικό μήνυμα με ταχύτητα 70 – 120 m/s κατά μήκος των κεντρομόλων ινών προς τον θάλαμο του εγκεφάλου.

Ο φλοιός του εγκεφάλου επεξεργάζεται την πληροφορία και το σώμα βιώνει πόνο.

Μετά την επεξεργασία της, η πληροφορία επιστρέφει στο σημείο τραυματισμού κατά μήκος των φυγόκεντρων ινών, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία θεραπείας, συστέλλοντας τους μύες και δημιουργώντας φλεγμονή στην περιοχή.

Εάν ο πόνος επιμείνει για μακρύ χρονικό διάστημα, η περιτονία παραμένει σε συστολή, για να προστατέψει την περιοχή του πόνου, προκαλώντας δυσλειτουργία ή περιορισμό στην κίνηση του ιστού που την περιβάλλει. Έτσι ακόμη και όταν ο τραυματισμός έχει θεραπευθεί, συνεχίζουμε να χωλαίνουμε, διότι η περιτονία έχει περιορίσει την κίνηση.

Οι εικόνες παρέχονται από το Pexels
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!